After lipo massage

What is afterlipomassage?

After lipo massage is een massagevorm die volgt op een liposuctie. De behandeling is bedoeld om de verhardingen die zich onde de huid kunnen vormen af te breken en ook om afvalstoffen uit opperatiegebied te bevrijden. In de meeste gevallen zal manuele lymfedrainage worden toegepast, soms gecombineerd met myofaschiale technieken en ultrasound techniek om onnodige overgebleven vet uit je operatiegebied te te verdrijven.

Waarom masseren na liposuctie?

tijdens een liposuctiebehandeling worden onderhuidse tunnels gemaakt door het afzuigapparaat, Deze ullen zich uiteindelijk herstellen met littekenweefsel;  bindweefsel. het gevaar bestaat dat dit met achtergebleven vetcellen gaat samensmelten waardoor zichtbare, ontsierende oneffenheden in de huid ontstaan. 

Hoe werkt een after lipo massage?

After lipo massage zal in de basis bestaan uit manuele lymfedrainage, dat is een huidbehandeling die het lymfestelsel stimuleert. Hierdoor wordt overtolig vocht versneld afgevoerd en zal de huid minder hobbelig aanvoelen en dat maakt heel veel uit voor het uiteindelijke resultaat.

Door een goede aanpak voorkom je verklevingen. de juiste nazorg is nodig voor een mooi resultaat, de chirurg kan een deel van het werk in zijn eentje doen, maar voor een volledig resultaat heb je toch nog aanvullende behandeling nodig.

Wat doet een after lipo massage?

After lipo massage kan veel goeds doen, het is dan ook heel goed om deze in twee tot drie weken na ingreep te ondergaan. dat is beginfase waarin het lymfestelsel nieuweverbinding maakt in het beschadigde gebied. 

Voordelen

  • Versnelling van het genezingsproces
  • Voorkomen en verhelpen van verklevingen
  • Voorkomen van een infectie
  • Verbetering van de doorbloeding van de huid.
  • Afname pijn
  • Mooier en sneller eindresultaat.
  • Versnelling van het metabolisme
  • Verbetering van lichaamscontouren.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Vooe  liposuctie van de buik, flanken of bovenbenen zien we client 8-10 keer. Dit is bij een normale herstel na ingreep. Wanneer er een afwijking in herstel is dan zie ik client vaker. Wanneer de liposuctie gecombineerd is met een buikwandcorrectie dan zien we client 14-18 keer