Elektrisch ontharen

Elektrische ontharen is een methode om ongewenste en overmatige haargroei te verwijderen. De huidtherapeute zal met een minuscuul steriel naaldje in het haarzakje (follikel) glijden waarna het zakje d.m.v. warmte wordt vernietigd.

Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtype en kan ingezet worden bij zwarte, witte of blonde haren. Elektrische epilatie wordt vooral ingezet bij haren die weinig pigment bevatten zoals witte en blonde haren. Deze haren zijn niet geschikt voor een IPL of Laserbehandeling. Elektrische epilatie is een hele veilige methode om haren permanent te verwijderen.

De behandeling

het is belangrij voor de Huidtherapeut om de haartjes te zien. De behandeling kan goed uitgevoerd worden als de haartjes lang genoeg zijn (2mm-4mm). We raden af om voor de behandeling te harsen of te epileren. Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf in te smeren met verdovende Emla- crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar bij uw apotheek. Wij vertellen hier graag mee over tijdens het intakegesprek.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid gedurende een half uur rood en wat gezwollen. Het is aan te raden om direct na de behandeling de huid te koelen met een coldpack of nat washandje om zo de huid sneller te laten herstellen. Wij adviseren u om gedurende de behandelperiode trouw te smeren met een UVA- en UVB bescherming. Belangrijk is om de eerste zes weken zonlicht en de zonnebank te vermijden. Gebruik geen zelf bruinende crèmes.

Vermijd sauna de eerste 48 uur en krab niet aan plekjes of aan de huid om infectie te voorkomen.

Resultaat

Na de eerste paar behandelingen zult u al opmerken dat er minder haartjes terug komen. Helaas is een haar na 1 behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus  van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief.; een deel van de haren is dus onzichtbaar aan de oppervlakte van de huid. Op het moment dat de haartjes in aantallen afneemt zult u merken dat de behandelingen een positief effect hebben op uw zelfvertrouwen.

Aantal behandelingen

het aantal behandelingen is vooraf er lastig aan te geven. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de hoeveelheid haren. Een behandelperiode kan variëren tussen de 6 maanden en 2 jaar. 

de behandelfrequentie kan variëren van iedere week tot 1 keer in 6 weken. De behandelduur kan variëren van 15 minuten tot 60 minuten.  

Bij een aanvullende zorgverzekering wordt elektrische epilatie vaak ( deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien u er niet uitkomt helpen wij graag een hadje mee. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, en aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het kwaliteits register Paramedici.

Een intakegesprek is bij ons altijd kosteloos en geheel vrijblijvend.

Bekijk onze tarieven

De huidtherapeute huidtherapie elektrisch ontharen nieuwegein elektrische ontharennieuwegein