Definitief ontharen


Bij Huid & laser clinics beschikken wij over de modernste lightsheer diodelaser met SHR techniek. Deze methode is mogelijk op alle huidgebieden waar men niet gewenst (gepigmenteerd) haar heeft, zoals in het gezicht, de oksels, rug, benen, etc. SHR laserbehandeling is toepasbaar op iedere huidtype, zowel blank als donker, en maakt geen onderscheid in haarkleur. Met traditionele laserontharen word alleen donkere haren behandeld maar met SHR techniek word ook rode, blonde, grijze en vlassige haren behandeld. De energie word naar de haarwortel geleid. vervolgens warmt de laserstralen het haarzakje op waardoor deze word vernietigd. Er zij gemiddeld 6 behandelingen met een tussenpauze van 5/6 weken nodig om een optimale resultaat te bereiken.

SHR (Super Hari Removal) techniek

Bij ontharen met laser worden het haarzakje, en de haarfollekel vernietigd. De SHR techniek geeft een lichtpuls met een golflengte van 810nm. Op het moment dat de laser de haartjes bereikt, wordt de energie van de laser omgezet in warmte. De haar wortel raakt door deze warmte beschadigd en de haar groeit niet meer. De huid rondom het haarzakje blijf intact, omdat het laserlicht alleen bij het pigment van het haarzakje kan komen. Permanent ontharen met laser werkt dan ook het beste op donkere haren. Deze haren hebben meer melanine. en melanine absorbeert het laserlicht het beste.

Voordelen SHR behandeling

  • Behandelingen zijn pijnloos
  • Vervolgbehandelingen kunnen snel opgevolgd worden
  • D.m.v. bewegende behandelmethode bereiken we alle behandelplaatsen
  • Ook donkere huidtypen kunnen met deze techniek behandeld worden
  • Geschikt voor lichte haren

Voorzorgsmaatregelen

  • Binnen 24 uur voor de behandeling te scheren
  • Vanaf 4 weken voor de eerste behandeling uw haren niet harsen of epileren
  • Uw huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank. De UV-stralen i.v.m. pigment verstoring.
  • Mocht u toch in de zon komen, bescherm u dan tegen de UV-stralen met een sunblock met een hoge factor 40/50


Zo werkt het:

De gekoelde kop van het laserapparaat (dit is een blokje van 1cm) wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser, welke maar een fractie van een seconde zijn energie vrijgeeft, richt zich op het pigment onder aan de haar, door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waar de haar uit groeit. Door het maar zo kort afgeven van de warmte en het gebruik van de gekoelde kop zal de huid in de omgeving van de haar goed beschermd zijn.

Wat mag u verwachten?

De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan de haar en alleen haren die in de groeifase zijn dit pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn (gemiddeld 5). De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt. De behandeling zelf is licht pijnlijk. De meeste mensen kunnen de behandeling zeer goed verdragen.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. Belangrijk is dat de huid niet donkerder is dan de kleur van het haar of door de zon gebruind is, de haren mogen niet te dun (licht dons) of wit, rood of grijs zijn. De energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar, bij licht dons is deze niet aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid te veel energie op. In het geval van de LightSheer diodelaser wordt er laserlicht geproduceerd met een exacte golflengte van 810 nm. Uit wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld, dat het pigment in de haren veel energie op deze golflengte opneemt. Dit is de gewenste situatie om effectief permanent te ontharen.

Hoe verwijdert de diodelaser het haar?

Het licht dat vrijkomt uit de diode laser wordt door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. De verhitting van de haarfollikel heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van de haarfollikel met als gevolg vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging van de follikel.

Zijn de resultaten definitief?

De diodelaser is ontwikkeld voor het permanent ontharen, door de FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurd voor de claim: permanente haarreductie. Klinische studies rangschikken de LightSheer als de meest effectieve laser. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats doen wij niet, onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er een verkoelende gel aangebracht die u zelf, als de huid weer rustig is, mag verwijderen. De meeste mensen kunnen dan ook onmiddellijk hun normale bezigheden hervatten. Wel waarschuwen wij u om liever niet direct na de behandeling iets belangrijks te plannen, omdat je tevoren niet weet hoe sterk een huid reageert.

Eén tot twee weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien, als u dit storend vind kunt u deze haren scheren, u mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor verstoring van pigment is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties optreden, deze herstellen zich vaak weer.

Wie kunnen met de diode laser behandeld worden?

Alle huidtypes en haarsoorten van mannen en vrouwen! Er zijn echter een paar uitzonderingen, lichte donshaartjes en harde witte haren reageren minder goed op de laser, dit omdat ze geen/bijna geen pigment hebben. Mocht u twijfelen of uw huid geschikt is voor een laserbehandeling, aarzel dan niet en neem contact met ons op, zodat wij samen kunnen overleggen. Uiteraard beoordelen wij voorafgaand aan de behandeling huid en haarsoort en overleggen met u wat u van de LightSheer mag verwachten.

Vergoedingen

Gelaatsbehandelingen voor het verwijderen van overbeharing worden volgens uw polisvoorwaarden meestal vergoed, mits de behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeute die aangesloten is bij de NVH. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw verzekeringspakket. Informeer voor de voorwaarden bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.

Bij Huidzorgnieuwegein kunt u terecht voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek, waarbij u eerlijk en gedegen advies krijgt.

Zie onze tarieven

Laserontharen definitief ontharen nieuwegein