coagulatietherapie

Met coagulatietherapie bedoelen we het dichtbranden van kleine bloedvaatjes, die in het gezicht of elders op het lichaam een rode verkleuring kunnen geven. Vroeg of laat bijna iedereen krijgt last van een vorm van huidoneffenheid. De bekendste vormen van huidoneffenheden zijn onder andere: ouderdomswratten, steelwratten, gerstkorrels en dermatosis papulosa nigra. Deze laatste zijn kleine bruin tot zwarte vormseltjes die vooral voorkomen bij mensen met een donkere huid. Huidoneffenheden komen ongevraagd tevoorschijn. Meestal komen ze voor in het gezicht, hals, decollet√©, oksels en onder de borsten. Mensen die hier last van hebben vinden dit vaak lelijk. Heeft u hier ook last van en wilt u hier iets aan laten doen? Bij HuidzorgNieuwegein kunnen we deze en andere huidoneffenheden zeer eenvoudig en snel voor u verwijderen. 

Hoe ontstaan huidoneffenheden?

Het is vaak niet bekend hoe bepaalde huidoneffenheden ontstaan, al licht het er natuurlijk aan van welke huidoneffenheden u last heeft. Met name over het ontstaan van steelwratjes en ouderdomswratten tast men nog in het duister. Wel wordt gedacht dat genetische aanleg, leeftijd, hormonen, schuring van kleding, overgewicht, contact met sieraden of een slecht genezen wondje een rol kunnen spelen bij het ontstaan van steelwratjes. Bij het ontstaan van ouderdomswratten bestaat alleen de indruk dat mensen die in het verleden relatief veel zijn blootgesteld aan de zon, een grotere kans hebben op het ontwikkelen van ouderdomswratten dan andere mensen. Over dermatosis papulosa nigra(bruin tot zwarte vormseltjes) weten we alleen dat er waarschijnlijk een erfelijke factor meespeelt bij  mensen met een heftige vorm van deze aandoening.

Over gerstkorrels is veel meer bekend. Een gerstkorrel is een harde wit korreltje die net onder de huid zit. De holte vult zich met hard geworden talg ( huidsmeer), waardoor een verstopping van de talgklier ontstaat. Gerstkorrels zijn onschuldig en verdwijnen vaak vanzelf weer.

De behandeling

Bij HuidzorgNieuwegein zijn we al jaren gespecialiseerd in het verwijderen van allerlei soorten huidoneffenheden. We bieden hiervoor verschillende behandelingen aan. Het soort behandeling hangt af van waar u precies last van heeft en de plek waar de huidoneffenheden zich bevinden. wij analyseren uw huidprobleem, en stellen zo een persoonlijk behandelplan voor u op. Wij bieden verschillende behandelingen aan om huidoneffenheden te verwijderen.

Bekijk onze tarieven